Kırıkkale 1 Şubesi

KIRIKKALE MEMUR-SEN GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Memur Sen Kırıkkale Şubesi’nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı.


YENİ TÜRKİYE YOLUNDA BİZ DE VARIZ


      Memur Sen Konfederasyonu Ak Parti İl Başkanı Mürsel A...kçay, Ak Parti Milletvekili Adayları, Belediye Başkanı ve Memur-Sen ve bağlı şube üyelerinin yoğun katılımıyla Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Altundal Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

ESKİ TÜRKİYE MAZİDE KALMALIDIR


       Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oktay SÜMER yaptığı açılış konuşmasında ‘Bu ülkenin Birinci Dünya Savaşının bütün aşamalarında varını yoğunu canını ortaya koyan ecdadımızın ve milletimizin özverilerinin eseri olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu ülkenin her ferdinin tarihimizin her döneminde olduğu gibi hem bağımsızlığının sağlanmasında hem de korunmasında bir nefer olarak sorumluluk üstleneceğine yürekten inanıyoruz. Bizler siyasi ekonomik istikrarın ve toplumun bütünlüğünün milletler ve devletler açısından varlıklarının devamı noktasında temel parametre olduğunun bilincindeyiz. Bu noktada özgürlüklerin risk olarak algılandığını iç çekişmelerin ve ötekileştirmenin zirve yaptığı, dışa bağımlılığı, ekonominin kısır döngüye mahkum edildiği, siyasetin vesayete mecbur bırakıldığı bir Türkiye sadece fotoğrafı artık mazide kalmalıdır. İstikrarını sürdüren Türkiye fotoğrafı artık milletimiz için değil, Filistin, Suriye, Bosna, Kosova, Makedonya, Somali, Miyanmar, Arakan, Doğu Türkistan merhamet ve adalet bekleyen batının mağdur ettiği bütün dünya mazlumları için de büyük bir ümit ışığıdır’ dedi.

 

SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ


        SÜMER, ‘Eşit yurttaşlığın hayata geçirilmesi, ötekileştirme zihniyetinin bütünüyle sona ermesi, bin yıllık kardeşliğin pekiştirilmesi, Çanakkale ruhunun yeniden tesis edilmesi fırsatını bize sunan çözüm sürecine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimiz için hayati derecede önemli olan sivil, özgürlükçü demokratik yeni anayasayı yazmak ve yapmak konusunda son derece kararlı olacak ve bu sorumluluğun takipçisi olacağız. Bizler Memur Sen ailesinin tüm fertleri olarak tüm halkımızın ve sesimizi duyan herkesin içinden geçmekte olduğumuz kritik sürecin bilincinde olduğuna, davasına, ülkesine, milletine ve topyekün dönüşümün ruhuna uygun davranıp gerekli sorumlulukları yerine getireceğine yürekten inanıyoruz’ diye konuştu.

 

AK PARTİ İLE DEĞİŞİMLER OLDU


       Sümer’den sonra söz alan Ak parti İl Başkanı Mürsel AKÇAY, ‘Ak Parti iktidarı ile Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale ’de de eğitim ve sağlık alanında büyük değişim yapıldı. Hastanelerimiz beş yıldızlı konforunda, istediğimiz eczaneden istediğimiz hastane tedavi oluyoruz. 2002’den önce başörtülü kızlarımız okullara alınmıyor, çocuklarımıza dini eğitim verilmiyordu. Şimdi ayrım yapılmadan başörtülü bayanlar özgür iradesiyle okullara ve resmi kurumlara girebiliyor. Çocuklarımıza ilkokulda Kur’an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatı öğretiliyor’ dedi.

 

ÜLKENİN KALKINMASINI İSTEMİYORLAR


       AKÇAY, ‘Şimdi bu gelişmelerden rahatsız olan ve Türkiye’deki istikrarın sürmesini istemeyen muhalefet partileri, paralel yapı, İsrail ve Ermeni diasporası var. İstanbul’a deniz altına 3 katlı Kanalistanbul yapılacak, yapılmasını istemiyorlar. Dünyanın en büyük havaalanı yapılacak, yapılmasını istemiyorlar. Muhalefet istikrarın sürmesinden rahatsız oluyor ve ülkenin 2002’den önceki kaosa dönmesini istiyorlar. Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de birçok hizmetler yapıldı. Kırıkkale’nin kimliği olacak Nur Camii, Silah OSB, duble yollar. Kırıkkale’de 3-0’ı çıkaracağız ve bu hizmetlerin devamı için gayemiz oy ortalamamızı yükseltip, meclise 3 vekilimizle daha güçlü gitmek istiyoruz’ diye konuştu.

 

BU MİLLET HERŞEYİN FARKINDA


        Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet SAYGILI, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek, ‘Bir zamanlar birbirine kurşun sıkanlar şimdi Ak Parti ve Recep Tayyip ERDOĞAN’a karşı aynı masada koalisyon yapma planları yapıyorlar. Ama onların bilmedikleri bir şey var ki o da yüce Türk Milleti her şeyin farkında. Ve bu nedenle ki Ak Parti 20022den bu tarafa her seçimde oyunu yükselterek 3 dönem iktidar olmuş. İlk defa yapılan halkın kendi Cumhurbaşkanını seçtiği bir seçimde Recep Tayyip ERDOĞAN yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçilmiş. Şimdi yine farklı kulvarlardan Oynanan oyunlar oynanıyor. Ama bu millet bu oyunlara karşı cevabını 7 Haziran’da yine verecektir’ dedi.

 

ÖNEMLİ BİR SEÇİM


          Ak Parti Milletvekili Adayı Abdullah ÖZTÜRK, ‘Bu seçim Türkiye’nin kader seçimidir. 2002 öncesi yaşananları düşünürsek o günlere dönmemenin seçimidir. İstikrarın sürmesi ve ülkemizin kalkınması için hepimiz çok çalışmalıyız. Bu ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Biz o beraberliği yeni dönemde herkese göstereceğiz. 2002’den önce ülke çok karışıktı hayat pahalılığı vardı. Yarın ne olacağını bilemediğimi günler vardı. Ak Parti ile sofralarımıza bereket geldi. Fakir, zengin ayrımı kalmadı. Bende çocuklarımızın geleceği için hizmet etmek istiyorum. Bu seçim çok önemli eski günlere gitmemek için önemli bir seçim” diye konuştu’ dedi.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK STK’SI


           Ak Parti’nin sosyallik yönünden halkın beğenisini kazanmış bir parti olduğuna dikkat çeken Ak Parti Milletvekili Adayı Ramazan CAN, ‘Ak Parti icraatları anlatmakla bitmez. Bu icraatları saysak sabah olur. Yapılanları milletimiz görüyor ve her seçimde de desteğini veriyor. Bu seçimde de yine desteklerini vereceklerdir. Ak Parti yaptığı icraatlarla dünyanın en büyük STK’sıdır. Çocuklarımızın geleceği, fakirin fukaranın geleceği için Ak Parti bu ülkeye şart’ dedi.

 

AK PARTİ’NİN ÇIRAKLIK, KALFALIK, USTALIK DÖNEMİ


            Milletvekili Adayı Oğuz Kağan KÖKSAL da ‘Bu seçim Türkiye’nin yol ayrımına geldiği bir seçim. 7 Haziran’da ya Türkiye ileri gidecek ya da geri gidecek. 2002’den beri Ak Parti çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemleri yaşadı. Kalfalık döneminde ülkenin hasarları tespit edildi ve yaraları sarıldı. Kalfalık döneminde Türkiye’de istikrarın başladığını gören muhalefet ve dış güçler gazetede çıkan 3-5 satır haber için Ak Parti’ye kapatma davası açtılar. Ama Ak Parti sizlerden aldığı güçle bu zorlu dönemleri atlattı ve ustalık dönemine geçti. Ustalık dönemi de Türkiye’nin kalkınma dönemidir. Bu dönemde Ak Parti’yi istemeyenlerin hayal bile edemeyeceği hizmetler yapıldı ve Türkiye dünya ülkeleri arasındaki müreffeh yerini aldı. Ustalık döneminden sonra şimdi de Yeni Türkiye’nin temellerini atacağız. Yeni Türkiye dönemi ülkede barışın, kardeşliğin be birlikteliğin olduğu bir dönem olacak’ dedi.